Kad prvi put dođete u Omiš, drevni grad koji leži u zagrljaju rijeke, mora i visokih kamenih litica, kao biser u školjci, zastanete i pomislite: ovo sam mjesto tražio čitav život!

Kupanje na pješčanim i šljunčanim morskim plažama ili u kanjonu rijeke cetine, u zelenom raju o kojem je pisao i Jure Kaštelan, poznati i u narodu omiljeni hrvatski književnik. Spuštanje kajacima niz riječne brzace, slobodno penjanje na visokim stijenama iznad samog grada, planinarenje i obilazak povijesnih ostataka još od rimskog doba. Sve to možete doživjeti na jednom mjestu. Ovaj krajolik jedinstvene ljepote nudi se i fotografima da bi bio ovjekovječen.
Dođite ljeti, u srpnju, kada ljudi žive za poznati festival dalmatinskih klapa, ili u kolovozu, mjesecu prepunom kazališnih predstava, izložbi i koncerata.

Ili zimi, da doživite istinski odmor kroz kilometarske šetnje uz obalu mora, proljetnu temperaturu i blistave odraze sunčevih zalazaka na kamenim plohama brda i krovovima i zvonicima starog srednjovjekovnog grada.